Kogebog udgivelse

”Mad og fortællinger fra et asylcenter” er en kogebog med opskrifter, som Didde Breinholt Larsen, der er medarbejder på Hanstholm Asylcenter, har indsamlet fra ni beboere på asylcenteret.

Mad-og-fortællinger1

KØB BOGEN

Bogen er skrevet i samarbejde med foreningen Hanstholm Asylcenters Venner (HAV), der også står for salget og pengene går ubeskåret til beboerne på Hanstholm Asylcenter via HAV.
Bogen kan købes på Hanstholm Asylcenter eller via denne hjemmeside til kontonummeret: 9083 0002132575. Husk at skrive navn og adresse ved betaling.
Bogen koster 79,95 kr. og fragten er 20 kr. 

OPDATERING

De første 500 eksemplarer af ”Mad og Fortællinger fra et asylcenter” revet væk

I forbindelse med Åbent Hus på centeret d. 13. juni var der også verdenspremiere på bogen ”Mad og Fortællinger fra et asylcenter”. Bogen er skrevet af Didde, medarbejder på centeret, og udgivet gennem Hanstholm Asylcenters Venner (HAV). Oplaget var på 500 styk trykt i  Nors.

Sammen med Anna og Hans Jørgen fra Hanstholm Asylcenters Venner (HAV) og Lars, centerleder, og 5 beboere var Didde i Bog & Idé i Thisted for at sælge og promovere kogebogen.

Beboerne havde lavet lækker kage, som de interesserede  kunne nyde sammen med lidt kaffe og en snak med beboere.

– Det var simpelthen så hyggeligt, og de forbipasserende var super interesserede og nysgerrige, fortæller Didde.

TV Midt/Vest var også på pletten. Se indslaget her.

På to timer fik de solgt 21 bøger, så det var en god succes. Efterhånden er oplaget blevet solgt. Derfor kommer der nu en ny udgave i et nyt oplag. Der vil være nogle mindre rettelser og ændringer i bogen, men intet væsentligt.

_____________________________________________________________________________________________________
Gennem tillidsfulde samtaler er Didde kommet tæt ind på livet af mænd og kvinder, der er flygtet hertil og forladt det hjemlige til fordel for det uvisse. Udover opskrifterne rummer bogen også beboernes skæbnesvangre historier, som de har ønsket at fortælle dem. I bogen får du et indblik i forskellige madkulturer, og hvad det betyder for mennesker at måtte flygte, fordi den hjemlige situation er blevet for farlig.

 

 Uddrag fra bogen:

 

”Hendes vej til Danmark varede lidt over 3 måneder. Med to børn flygtede hun over Sahara ørkenen i det tøj, de havde på og kun lidt mad og drikke. De endte i Libyen, hvor de blev holdt indespærret i et hus i tre måneder uden adgang til bad. De fik mad én gang om dagen og bad de om mere, blev de tvunget til at betale flere penge til menneskesmuglerne.”

 

 

Bemærk: At bogen nu er 2. udgave, 1. oplag. Der er sket nogle mindre rettelser og enkelte billeder er redigeret.