Hanstholm Asylcenter og Thy-Mors HF & VUC har indgået en uddannelsesaftale om et 40 ugers uddannelsesforløb, som vi kalder Asyl-forløbet. En blanding af undervisning og masser af fysisk aktivitet.

 

Her vi vil introducere nogle fag, som kursisterne forhåbentligt finder interessant og brugbare i deres fremtid. Vi vil samtidig gerne vise vise noget af vores unikke natur i Thy og give kursisterne oplevelser i Nationalpark Thy, Cold Hawaii kysten, samt masser af andet sjovt i naturen.

 

forsiden

 

 

 

Hvilke fag?

Dansk

Dansk er vores hovedsprog, og derfor er det nyttigt, at kursisterne bliver dygtig til det danske sprog. De vil få et grundlæggende og introducerende forløb, hvor emnerne tager udgangspunkt i deres dagligdag, eksempelvis instruktioner og beskeder, breve og e-mails, blade og aviser.

 

 

billede 3 KB

 

Matematik

Matematik har vi alle brug for i dagligdagen.
De vil få styrket deres talforståelse, og lære de grundlæggende matematiske begreber på dansk.
Det faglige indhold vil typisk tage udgangspunkt i tal, de møder i hverdagen, f.eks. i aviser, i fjernsynet og derhjemme.

 

 2. billede

 

IT

Computer og IT-teknologi udgør en stor del af vores hverdag.
At kunne anvende en computer er faktisk en nødvendighed i forhold til at klare sig i hverdagen og i skolen.
Kursisterne vil være i stand til at løse en række hverdagsopgaver på computeren, og blive fortrolig med internettet.
Vi bruger IT, som et redskab i fagene dansk og matematik.

 

 3. billede

 

Musik/Kultur

Vi bruger musikken til at lære det danske sprog.

At synge betyder også at være en del af et fællesskab: at passe på hinanden og kommunikere med hinanden om takt og tone og grine i fællesskab.

Med afsæt i kulturen vil vi skabe forståelse for forskelligheder.

 

 4. billede

 

Sport

Fysisk udfoldelse giver et mentalt overskud, og det er ofte, det der skal til for at tage aktive valg. Udfoldelse i naturen giver desuden lys og flotte naturoplevelser. Den kombination bruger vi ved at gøre naturen i Thy til plads for fysisk udfoldelse, f.eks. gåture eller mountainbike. Vi har også mulighed for at træne i fitnesscenter, og i hallen nær skolen.

 

 1. billede

 

 

 

bilelde 2 surf billede 1 heste billede 4 poli